Tapahtumat & Työpajat

Syvyys järjestää säännöllisesti eri tapahtumia ja työpajoja joogan, hyvinvoinnin ja taiteen parissa. Täältä löydät tulevat tapahtumat Syvyydessä!

Kiinnostaisiko sinua järjestää työpaja Syvyydessä? Onko sinulla hyvä vinkki meille sopivasta tapahtumasta?

 

Astangajoogan Alkeiskurssi

Ohjaaja : Lena Eklund

Aika : 13-14.3

2 x 2h (La 14:00-16:00, Su 13:00-15:00)


Hinta : 59€

Astangajooga on liikettä ja hengitystä yhdistävä fyysinen ja dynaaminen, mutta samalla meditatiivinen harjoitus.
Asanat eli liikkeet eivät ole itse tarkoitus vaan välineitä joilla kehitetään kehon ja mielen tasapainoa. Harjoitus
soveltuu lähes kaikille, koska liikkeitä on mahdollista muokata jokaisen keholle sopiviksi ja harjoitus tulisi
aina tehdä lempeästi, omaa kehoaan kuunnellen.
Astangajoogaharjoituksen ydin on ujjayi-hengitys jota alkeiskurssilla harjoitellaan samoin kuin lihaslukkoja eli bandhoja joiden avulla hengityksen lisäämää energiaa suunnataan kehon eri alueille. Lukoilla myös tuetaan kehoa, linjataan asanoita ja saadaan harjoituksesta turvallinen.
Harjoitus vahvistaa ja puhdistaa kehon kudoksia ja herkistää aisteja. Kun kehosta saadaan poistettua jännityksiä, avaa se myös samalla mieltä ja tuo ihmisestä esiin aidon persoonan ja potentiaalin.

Peruskurssin aikana harjoitellaan lihaslukkoja, uyyayi-hengitystä ja käydään läpi alkeissarjan asanat. Kurssilla käydään myös hieman läpi harjoituksen historiaa. Peruskurssille osallistutaan kahtena päivänä.

Total Yin - Workshop

Aika: Sunnuntai 4.4 klo 16:00-19:00

Ohjaaja: Jouni Hallikainen

Hinta: 49€

Paikka: Syvyys Jooga


Kokkolassa on huhtikuun alussa tarjolla pitkän kaavat treffit itsesi kanssa - yin-joogan muodossa.
Tarjolla rentouttava ja kokonaisvaltainen yin-joogaharjoitus, jonka aikana käydään lempeän määrätietoisesti läpi kehon kireyksiä, poistetaan stressiä meditatiivisella olemisella ja nautitaan kiinalaisen lääketieteen ja taolaisen filosofian hedelmistä. Tervetuloa tutkimusmatkalle kehon ja mielen syövereihin Jouni Hallikaisen johdolla.
Varaa paikkasi ja varmista, että mahdut mukaan!Jouni Hallikainen (s. 1972) on Varsinais-Suomessa asuva joogaopettaja, meditaatio-ohjaaja ja joogakirjailija. Hänen suurin intohimonsa on yin-jooga, mistä hän on kirjoittanut kirjat Total Yin (Readme, 2020) ja Olemisen taito (Readme, 2019). Jouni kiertää aktiivisesti ympäri Suomea opettamassa yin-joogaa työpajoissaan ja opettajakoulutuksissa. Lisäksi hän antaa henkilökohtaista yinjoogaopetusta kaikille niille, jotka tahtovat syventää omaa osaamistaan yinjoogan opettamisen suhteen.

DTB - Tanssiworkshop

Ohjaaja: Kati Korosuo

Aika: 16.4 klo 17:30-20:00

Hinta: 20€


Dances to a Beat (DTB) on hetkessä syntyvän koreografian tekemisen tekniikka, jonka peruselementtejä ovat improvisaatio, toisto ja rytmi. Tekniikka haastaa harjoittajansa pysymään hetkessä, kieltäytymään itsensä ja omien valintojensa tuomitsemisesta sekä luottamaan intuitiivisesti kehoonsa rakentuneeseen tietoon. Kurssilla työskennellään jokaisen omista lähtökohdista käsin, joten se sopii niin vasta-alkajille kuin jo pidempään tanssineillekin.


DTB kehittää monia kinesteettisiä taitoja, muun muassa liikkeen tarkkuutta, artikuloitua musikaalisuutta, moninaista ilmaisullisuutta ja luovuutta. Tekniikan harjoittaminen auttaa ymmärtämään ja arvostamaan yksilön merkitystä osana kokonaisuutta, ja toisaalta se saa näkemään kokonaisuuden yksittäisten osien ja tekijöiden summana. DTB:ssä toistoon perustuvan improvisaation kautta niin tanssijan kuin katsojankin on mahdollista pysähtyä syntyneen liikkeen äärelle. Tekniikka toimii ikään kuin suurennuslasina, jonka läpi kunkin liikkeen ehdottama merkitys tulee korostetusti esiin. DTB:n tekemistä on yhtä kiinnostavaa sekä tehdä että katsoa, sillä rytmin mukana toistamisessa jokaisen liikkeen erityisyys pääsee esiin. Tekniikka näin ollen haastaa perinteistä käsitystä liikkeiden välisestä keskinäisestä hierarkiasta, ja tuo esiin uusia kysymyksiä siitä, minkälaiset liikkeet ovat 'hyviä' tai 'mielenkiintoisia'.


Dances to a Beat (DTB) on tanssitaiteilija Kati Korosuon kehittämä taiteellinen praktiikka ja tanssitekniikka. Kati on toiminut DTB:n parissa vuodesta 2013 lähtien opettaen avoimia viikkotunteja, työpajoja ja kursseja, tähän mennessä yhteensä 65 kappaletta, 45:ssä eri kontekstissa, kahdeksassa eri maassa. Lisäksi Kati on toiminut koreografina kolmessatoista demossa ja neljässä tekniikan harjoittamiselle perustuvassa nykytanssiteoksessa.


Kesto: 3h

Hinta: 20€


Tervetuloa mukaan!

Kaakaojooga

Aika: 17.4 klo 16:00-18:30

Hinta: 39€

(Opiskelijat/Työttömät/Eläkeläiset 30€ (ota yhteyttä erikseen sähköpostitse info@syvyys.fi jos kuulut alennuksen oikeuttavaan ryhmään)

Ohjaaja: Kati Korosuo

Avaa sydämesi – Tervetuloa sisään!


Tämä tapahtuma sisältää KAAKAO SEREMONIAN ja SYDÄNTÄ AVAAVAN JOOGATUNNIN.


Seremonia-osiossa nautimme seremoniallisen annoksen 100% puhdasta Guatemalalaista kaakaota. Kaakao on vanha lääke, jota muinaiset Mayat ovat käyttäneet sydämen avaamiseen ja parantamiseen. Kaakao toimii monella eri tavalla. Se saa veresi kiertämään ja tuo lämpöä kehoon. Asettamalla intentiosi tulet huomaamaan kuinka oma kaakao-matkasi saa sinut avautumaan. Hengityksen ja meditaation kanssa liikumme hellään ja helposti lähestyttävään joogatuntiin.


Jooga-osiossa keskitymme asanoihin jotka ovat tunnettuja sydänchakran avaamisesta ja stimuloinnista. Lopetamme pitkään lepoasanaan, Savasanaan, jossa omaksumme kaikki hyödyt ja opit jotka olemme saaneet harjoituksestamme kaakaon parissa. Sinä et tarvitse aikaisempaa kokemusta seremoniallisesta kaakaosta tai joogasta osallistuaksesi tapahtumaan. Tule kuin olet, pukeutuen mukaviin ja lämpimiin vaatteisiin.


MILLOIN: 17.4.2021 Klo 16:00-18:30
HINTA: 39€, Opiskelijat/Työttömät/Eläkeläiset 30€ (ota yhteyttä erikseen sähköpostitse info@syvyys.fi jos kuulut alennuksen oikeuttavaan ryhmään)
KIELI: Riippuen osallistujista, Suomi/Englanti.
OPETTAJA: Kati Korosuo on jooga-ohjaaja (RYT-200, Kula Collective) ja tanssin ammattilainen (tanssitaiteen maisteri, TeaK)
KAAKAOSTA: Seremoniallisen tason kaakao on täynnä vitamiineja ja mineraaleja ja on tunnettu yhtenä voimakkaimpana antioksidanteista maailmassa. Kaakao on kasvi-pohjaisista lähteistä rautapitoisin, siinä on terapeuttisin tasoin magnesiumia ja on täynnä anandamidiä. Tämä “autuus molekyyli” tuottaa korkeamman onnellisuuden tilan ja syntetisoi osia aivoista jotka edistää muistia ja asentoaistia. (Nimi on oikeastaan peräisin Sanskriitin sanasta ananda, joka tarkoittaa “iloa, autuutta, miellyttävyyttä”.) Täten kaakao on luonnollinen mielenkohoittaja ja antidepressiivi.

Syvyys Oy

3085144-7

+358 45 2632563


Mannerheiminaukio 7
67100 Kokkola, Finland

  • Instagram
  • Facebook

©2020 by Syvyys